Na het kampioenschap in de Tweede Divisie van afgelopen seizoen, was iedereen nieuwsgierig, hoe de dames het er in de eerste competitiewedstrijd van af zouden brengen. Uitgerekend tegen 1 van de favorieten, degradant uit de Topdivisie, Sudosa Desto Assen, werd onder de nieuwe sponsornaam HAKE TJOBA op zaterdag 23 september de strijd aangegaan.

Deze wedstrijden tegen Sudosa zijn ook de enige “derby’s “, want de rest van de tegenstanders komt uit Overijssel en Gelderland. Sudosa was dus een uitstekende testcase hoe de dames er voor staan.

Ook TV Drenthe was benieuwd naar deze enige Drentse krachtmeting in de Eerste Divisie en maakte een verslag van de wedstrijd, hetgeen ook te merken was aan de behoorlijke druk ( in het begin ) op het team van HAKE TJOBA.

Na een nerveuze eerste set, welke verloren ging, herstelden de dames zich uitstekend en wonnen uiteindelijk op karakter en door een prima teamprestatie ( voor velen ) zeer verrassend met 3-1.

Eerste set.

In het begin van de set scoorde Tjoba vooral op mid regelmatig en nam brutaal een 3-1 voorsprong. Tot 6-6 ging het vervolgens gelijk op, maar daarna werden er te veel foutjes gemaakt en kreeg Sudosa de overhand. Het piepjonge, maar uiterst talentrijke team uit Assen, sloeg een beslissend gat via 10-16 naar 11-20. Maar Tjoba knokte zich terug in de wedstrijd en kwam dichterbij tot 16-20. Maar toen was het gedaan en ging de set met 17-25 verloren.

Tweede set.

Na een matig begin werden er aanvallend enkele fouten gemaakt en ging de stand tot 3-3 gelijk op. Toen kwam er een sterke opslagserie en werd een 9-3 voorsprong genomen.  Die marge verdween echter vrij snel tot 12-8. Daarna werd er geconcentreerd doorgespeeld en omdat ook Assen sterk speelde bleef het over en weer gaan en het verschil bleef intact tot 18-14. Eventjes haperde het bij Tjoba en kon Assen dichterbij komen tot 18-17. Tjoba zette druk op de tegenstander en liep weer prima spelend uit tot 21-17. En hoewel het nog even spannend werd, werd de set uiteindelijk gewonnen met 25-23.

Derde set.

Hoewel HAKE TJOBA in deze set telkens tegen een kleine achterstand aankeek, bleven de meiden als team uitstekend spelen en kwamen op 13-13 definitief op gelijke hoogte. Toen ontspon zich een fraai gevecht met prima volleybal, sterke servicebeurten en fraaie rally’s. Via 19-17 sloeg Tjoba een gaatje en die werd uitstekend vastgehouden, zodat de set met 25-22 in Klazienaveen bleef.   

Vierde set.

Op de volle tribune gonsde het rond: het zou toch niet, zullen we echt tegen het toch wel grote Sudosa gaan stunten en de overwinning pakken ? De kans was nu duidelijk aanwezig en ook Sudosa beseft dat en deed er alles aan om die hoop direkt de grond in te boren. In deze set nam men meteen een 0-2 voorsprong, maar Tjoba zat vol zelfvertrouwen en speelde brutaal en met heel inzet. Door deze druk gingen de meiden uit Assen mentaal een beetje stuk en gingen fouten maken. Tjoba profiteerde optimaal en bleef de druk opvoeren. Op 10-7 werd er een gaatje geslagen en die werd uitgebouwd tot 17-9. Via 19-13 en 20-18 bleef het verschil telkens 2 punten en de dames hielden de concentratie vast en brachten deze set met 25-22, en de wedstrijd met 3-1, winnend over de streep. En toen kwam de ontlading. Zowel het team als het publiek was uitzinnig van vreugde ( en zeer trots ) over en op deze uitermate sensationele overwinning !!!

Aanstaande zaterdag, 30 september, staat de volgende uitdaging op het programma; uit om 16.30 uur in Tubbergen tegen het sterke Dynamo Tubbergen. Supporters om onze dames te steunen, zijn van harte welkom !!